Teknoloji

300 milyon yıldır denizlerimizde avlanan “şeffaf uzaylı”

OceanX araştırmacılarının deniz tabanına tuzak kurmasının ardından Bahamalar’da yeni bir dev derin deniz izopod türü tespit edildi . Karadaki tüylü ağaç zararlılarının kuzeni olan bu canlı, ekosistemin hayati bir parçası olup besin döngüsünde benzer bir ekolojik role hizmet ediyor.

Neredeyse uzaylıya benzeyen bu canlıların şeffaf vücutları ve karanlık derinliklerde av aramalarına yardımcı olan büyük gözleri var. Denizin 600 metre altında tespih böceğinin ne yediğini merak ediyor olabilirsiniz; Deniz hıyarlarını, süngerleri ve nematodları severler ama aynı zamanda yüzeye yakın batan kısımları da yerler.

Yeni çeşit OceanX ve Cape Eleuthera Enstitüsü tarafından geliştirildi. Exuma Sesi Yemli yılan balığı tuzakları ve hafif tuzakların 540 ila 656 metre arasındaki derinliklere yerleştirildiği 2019 misyonu sırasında keşfedildi. Ancak 300 milyon yıldır var olduğu varsayılmaktadır. Boyutları 4 ila 6 santimetre arasında olan bu cinsler, kendi cinslerinin çoğu 3 santimetreden kısa olan diğer türlerine göre büyük olarak nitelendiriliyor.

yeni çeşit booralana nickorumve bu isim çalışmanın kıdemli yazarıdır. Edward Brooks İki aile üyesinden geliyor. Yaratık, 2010 yılından bu yana Karayipler bölgesinde keşfedilen deniz ailesi Cirolanidae’ye ait diğer iki türden biri. Bathynomus maxeVe Bathynomus yucatanensisOrtalarına katılır.

Parçalı gövdesi, beyaz fakat itildiğinde neredeyse yarı saydam olan sertleştirilmiş bir dış iskelet tarafından korunmaktadır.

Araştırmanın ortak yazarı Nicholas Higgs WordsSideKick.com ile yaptığı röportajda “Bağırsaklarını ve diğer şeyleri görebilirsiniz” dedi. Cape Eleuthera Enstitüsü araştırma ve inovasyon direktörü Higgs’e göre ekip, yeni varyantı araştırma gemisinde ilk kez gözlemlediğinde, bunun daha önce gördükleri her şeyden tamamen farklı olduğu açıktı.

Çalışma Zootaxa’da yayınlandı.

haberakoren.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu