İş

Aksa Akrilik 4 günlük çalışmaya başladı

Akkök Holding Şirketlerinden Aksa Akrilik, Türkiye’de bir ilke imza atarak, 1450 Aksa çalışanından fazla mesai ücreti almayan 225 çalışanı için haftada 4 gün çalışma sistemini kalıcı hale getirdiklerini açıkladı. Genel Müdür Cengiz Taş, uygulamanın çalışan memnuniyetinin yanı sıra verimlilik ve verimliliği olumlu yönde etkilediğini kaydetti.

Şirket, eksik çalışılan gün için diğer günlerde ek mesai uygulaması yapmamış, ücret ve yan haklarda herhangi bir kesinti yapmamıştır. Haftada 4 gün çalışan çalışanlar, yine eskisi gibi 08:00-17:00 ortasında çalışarak haftada bir gün izin kullanıyordu. Firma haftada 4 gün çalışmaktan dolayı çalışan sayısını artırmadı, mevcut norm ekibi ile süreci yönetti.

Uygulama iş hayatındaki istikrarı olumlu yönde etkilerken şirkete olan bağlılığı artırdı.

3 ay boyunca yaklaşık 225 çalışanın katılımıyla gerçekleştirilen pilot uygulamanın sonuçlarını paylaşan Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş, “Uygulama ile firmaya daha fazla sorumluluk veren bir modele geçiş yaptık. çalışanın iş sonuçları ve hedeflerine göre performansını ölçerek, yaptığı işte. Uygulama kapsamında çalışanlarımızın geri bildirim anketi sonuçlarına ilişkin bulgular arasında, çalışanların haftada 4 gün çalıştıklarında, mesai tarihlerinde ve toplantıda vb. iştiraklerinde süreç, çalışma verimliliğini artırdı, çalışma hayatı istikrarını olumlu etkiledi, şirkete olan bağlılığı ve motivasyonu artırdı” dedi. Pilot uygulamanın organizasyonel yedeklemeye de katkı sağladığını belirten Taş, mesai dışı günlerde gelişebilecek durumlar için iş takibi anlamında çalışanların diğer grup arkadaşlarıyla daha fazla etkileşim içinde olduklarını ve bunun ekip içi iş birliğini artırdığını kaydetti. .

Haftada 4 gün çalışan çalışanların yüzde 93’üne kıyasla, başvuru modeli Artan havalandırma

Uygulama kapsamında giren 223 çalışandan 193’ünün katıldığı anket sonuçlarına göre;

– %93’ü uygulamanın motivasyonunu artırdığını ve uygulamanın devamının motivasyon açısından olumlu olacağını belirtti.

– %97’si uygulamaya dahil edildiğinde işlerini zamanında teslim edebildiklerini ve departman içi işlerin aksatılmadığını belirtmişlerdir.

– %94’ü uygulamanın iş hayatındaki istikrarı olumlu yönde etkilediğini belirtti.

– %85’i uygulamanın çalışma verimliliğini artırdığını belirtti.

– %89’u uygulamaya katıldıklarında eğitim ve toplantı düzenlemelerine katılımlarında herhangi bir aksama yaşamadıklarını söylediler.

– %86’sı uygulamanın şirkete olan bağlılıklarını artırdığını söyledi.

– %79’u ekibindeki çalışanların yedeklemesini olumlu etkilediğini belirtti.

Aksa Akrilik’e yapılan nitelikli iş başvurularında yüzde 100 artış gözlemlendi.

4 günlük çalışma haftasının başlamasının ardından Aksa Akrilik’e nitelikli iş başvuruları yüzde 100 arttı. Aksa Akrilik’in nitelikli yetenekleri çekme potansiyeli önemli ölçüde artarken, özellikle genç yeteneklerin şirkete yaptığı iş başvurularında da önemli bir artış gözlemlendi.

Öte yandan ilgili dönemde Aksa Akrilik sosyal medya hesaplarında paylaşılan içerikler ve Aksa Akrilik ile ilgili paylaşımların izlenme oranlarında bir önceki döneme göre büyük artış yaşandı. Aksa Akrilik’te haftada 4 gün uygulamasına geçiş uzun süredir Twitter’da gündem konusu.

4 günlük fazla mesai sistemi dünyada kalıcı hale geliyor

Tüm dünyada haftada 5 gün çalışma anlayışından uzaklaşmak isteyen firmaların sayısı artıyor. Son olarak Belçika, İzlanda, İsveç ve Almanya’da kısmen uygulanan 4 günlük vardiya İngiltere’de denenmeye başlandı. İngiltere’de pilot uygulamaya katılan 61 firmadan 56’sı 4 günlük vardiyayı kalıcı hale getirdi.

acigolajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu