Ekonomi

BD hisseleri yıllık kar görünümünü yükseltti

FRANKLIN LAKES, N.J. – Önde gelen küresel tıbbi teknoloji firmalarından Becton, Dickinson and Company (NYSE: BDX), 2024 mali yılının ikinci çeyreğinde %1,3’lük hafif bir hisse senedi artışı ile güçlü bir ikinci çeyrek raporu yayınladı.

Şirketin 3,17 $’lık düzeltilmiş hisse başına kazancı (EPS) analist beklentilerini 0,20 $ aştı ve geçen yılın aynı çeyreğine göre %10,8 büyüdü. Gelirler mütevazı bir artış göstererek 5,05 milyar dolar ile 5,04 milyar dolarlık konsensüs tahmininin biraz üzerinde gerçekleşti ve bir önceki yıla göre %4,6’lık bir artışa işaret etti.

BD Yönetim Kurulu Başkanı, CEO’su ve Başkanı Tom Polen, bu çeyrekte elde edilen başarıyı şirketin stratejik girişimlerine ve güçlü portföyüne bağlayarak güçlü faaliyet marjları ve nakit akışı sağladıklarını belirtti. Olumlu finansal performans, BD’nin tüm yıl için düzeltilmiş EPS beklentisini 12,95$ ile analist tahminlerinin alt sınırı olan 12,95$ ile uyumlu olacak şekilde 12,95$ – 13,15$ aralığına yükseltmesine neden oldu.

Yükseltilen beklentiler, hisse senedinin yukarı yönlü hareketinin arkasındaki temel itici güç olup, yatırımcıların şirketin görünümüne olan güvenini işaret etmektedir. Yeni EPS öngörü aralığının orta noktası olan 13,05 $, analist konsensüsünü karşılıyor ve potansiyel olarak piyasanın olumlu alımını güçlendiriyor.

BD’nin ikinci çeyreği aynı zamanda önemli nakit akışı başarılarına da sahne oldu; Sürdürülen Faaliyetlerden Elde Edilen Nakit 1,4 milyar dolara ulaştı ve Serbest Nakit Akışı 900 milyon doları aşarak her ikisi de bir önceki yıla göre önemli artışlar gösterdi. Bu rakamlar şirketin finansal sağlığının ve operasyonel verimliliğinin altını çizmektedir.

Finansal ölçütlerin yanı sıra BD, inovasyon ve kurumsal sürdürülebilirliğe olan bağlılığını da vurguladı. İş birimlerindeki kayda değer gelişmeler arasında şırıngaların yerli üretiminin artırılması, yeni hücre sıralayıcı teknolojisinin ticari olarak piyasaya sürülmesi ve kanser taramalarına erişimi iyileştirmeyi amaçlayan stratejik ortaklıklar yer alıyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

BD, 2024 mali yılının ikinci yarısına girerken, kendinden emin kazanç beklentisi güncellemesinin de gösterdiği gibi, BD 2025 taahhütlerini yerine getirmeye odaklanmaya devam ediyor. Mütevazı bir hisse senedi artışına rağmen şirketin sağlam çeyreği ve iyimser görünümü, rekabetçi bir tıbbi teknoloji ortamında istikrarlı bir gidişatı yansıtıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu