Haber

BM Yetkilisi: Gazze’de Durum Kötüleşiyor

YENİ Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Gazze’de durumun kötüleştiğine dikkat çekerek, “Gazze’de güvenli olması gereken yerlerde dahi ağır bombardımanlar devam ediyor.” uyardı.

Griffiths, sosyal medya hesabından Gazze’deki gelişmelere ilişkin bir paylaşım yaptı.

Griffiths, tüm yoğun çabalara rağmen bölgeye yapılan yardımların sadece “damladığını” belirterek, “Dünya, insanlığın bir kısmının temel haklarını güvence altına alamıyor.” dedi.

Griffiths, savaşın kurallarının açık olduğunu belirterek, “Siviller nerede olursa olsun korunmalı ve hayatta kalmaları için temel ihtiyaçları karşılanmalıdır.” diye vurguladı.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’nin yetkisinin çok net olduğunu kaydeden Griffiths, “insanlık, tarafsızlık ve bağımsızlık” ilkeleriyle ihtiyaç sahibi sivillere yardım sağladıklarının altını çizdi.

Griffiths, “Çatışmanın 20’nci gününde Gazze’de durum kötüleşiyor. Gazze’de güvenli olması gereken yerlerde dahi ağır bombardıman devam ediyor.” açıklamayı yaptı.

İsrail’in Gazze saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adı verilen kapsamlı bir saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırmaya başladı.

Gazze’den düzenlenen saldırılarda 309’u asker olmak üzere 1.400 İsraillinin öldüğü, 5.132 İsraillinin yaralandığı bildirildi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği baskınlarda 2 bin 913’ü çocuk, bin 709’u kadın ve 397’si yaşlı olmak üzere 7 bin 28 kişiyi öldürdüğünü, 18 bin 484 kişiyi de yaraladığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin baskınlarında 105 Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışma bölgelerinde İsrail’in çok sayıda bombardımanında 25 gazeteci hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 45 Hizbullah üyesi, 6 İslami Cihad Hareketi üyesi, 3 Hamas üyesi, 2 Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı üyesi hayatını kaybederken, 4 kişi de hayatını kaybetti. Aralarında 1 gazetecinin de bulunduğu kişi hayatını kaybetti. siviller hayatını kaybetti.

Lübnan’ın gerçekleştirdiği saldırılarda 3 İsrail askeri ve 1 İsrailli sivil hayatını kaybetti.

pazarcik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu