Haber

Fethi Açıkel: “AK Parti’nin Kara ve Yozlaşmış Düzeni Türkiye’yi Yolsuzluk, Rüşvet ve Kara Para Aklama Ekonomisi Haline Getirmiştir”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, “Saray rejimi, Yolsuzluk Algı Endeksi’nde Türkiye’yi 180 ülke arasında 96. sıraya yerleştirdi. AK Parti’nin kara ve yoz düzeni, Türkiye’yi yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama ekonomisine çevirdi. “Zindaşti, Zarrab, rüşvet verilen büyükelçi, siyasi nüfuz sahibi kişiler başta olmak üzere yolsuzluk ve kaçakçılık, AK Parti’nin kara düzeninin özellikleri olarak tescillendi. Halkımız temiz bir ekonomiyi, temiz siyaseti ve şeffaf bir devleti hak ediyor. Biz CHP ve Millet İttifakı iktidarında devletimizi liyakatle savunduk ve dürüst kadrolarla yöneteceğiz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fethi Açıkel, 9 Aralık Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Açıkel, yaptığı açıklamada Uluslararası Şeffaflık Örgütü tarafından hazırlanan “Dünya Yolsuzluk Algı Endeksi”ne dikkat çekerek, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

“Saray rejimi, Yolsuzluk Algı Endeksi’nde Türkiye’yi 180 ülke arasında 96. sıraya yerleştirdi. AK Parti’nin kara ve yoz düzeni, Türkiye’yi yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama ekonomisine çevirdi. Türkiye Yolsuzluk İçinde” Algı Endeksi 38 OECD ülkesi arasında ortada 37., G20 ülkeleri arasında ise sondan üçüncü sırada yer alıyor Geçimini sağlayamayan on milyonlarca işçimiz kara para, rüşvet ve yolsuzluktan yoksullaşıyor Yolsuzluk sistemi ve rüşvet çalışanlarımızdan çalar, ekonomimizi ve kurumlarımızı daha az prestijli hale getirir.

Türkiye, OECD çatısı altında faaliyet gösteren Mali Eylem Misyon Gücü’nün (FATF) yolsuzluk, rüşvet ve kara para transferi konularındaki tavsiyelerini AKP hükümetinin uygulamaktan kaçınması nedeniyle Gri Liste’ye alındı. Türkiye kara para aklama, rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla kara listeye alınma utancını hak etmiyor. Gri liste ekonomimizi ve kurumlarımızın prestijini olumsuz etkiliyor. Sarayın Gri Listesi, işçilerin kan kusturmasına ve daha fazla yoksulluğa neden oluyor.

“SARAY’IN YOLSUZLUK VE RÜŞVET REJİMİ ÇALIŞANLARIMIZI HAYAL KARIŞTIRIYOR”

Saray, palyatif analizlerin dışında; Rüşvet ve Yolsuzluk Ekonomisine rağmen çaba sarf etmez. Aksine saray hükümeti yolsuzluğu kolaylaştırıcı bazı düzenlemeler yapar. Kamu İhale Kanunu’nda 200’e yakın değişiklik yapıldı. Sayıştay ve MASAK’ın denetim işlevi zayıflamıştır. Teftiş Kurulları devre dışı bırakıldı. Türkiye Varlık Fonu kontrolden çıktı.

Zindaşti, Zarrab, rüşvet verilen büyükelçiler ve siyasi nüfuz sahibi kişilerin karıştığı yolsuzluk ve kaçakçılık olayları AK Parti’nin toprak sisteminin özellikleri olarak tescillendi. Halkımız saf ekonomiyi, saf siyaseti ve şeffaf devleti hak ediyor. CHP ve Millet İttifakı’nın gücü altında, nitelikli ve dürüst ekiplerle devletimizi yöneteceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu