İş

Gençler İş Bulmakta Zorlanıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, gençlerin iş bulmakta zorluk çektiğine dikkat çekerek, “Gençlerimiz işsizlik riski en yüksek olan hassas gruplardan biri. ILO raporlarına göre gençlerin üç İş bulmak yetişkinlere göre kat daha fazla zorluk çekiyor.”

Dünya Kamu İstihdam Büroları Birliği’nin (WAPES) Avrupa Bölgesel Konferansı, İŞKUR, Azerbaycan Devlet İstihdam Kurumu ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi işbirliğiyle Antalya şehir merkezindeki bir otelde başladı. ‘NEET’lere yönelik Kamu İstihdam Hizmetleri, Küresel ve Yerel Eğilimler’ başlıklı konferansa 43 ülkeden kamu istihdam kurumu temsilcileri katıldı. Konferansta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan da konuşma yaptı.

Bakan Işıkhan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınadı. Bakan Işıkhan, “Masum bir sivilin, bir bebeğin hayatının korunamadığı bir dünyada kimse kendini güvende hissetmesin” diyen Bakan Işıkhan, Türkiye’nin İsrail’in Gazze saldırılarını başından beri tüm dünyaya anlatmaya çalıştığını söyledi. süreç. iş ve ekonomiSahada da değerlendirme yapan Bakan Vedat Işıkhan, Kovid-19 sonrası yaygınlaşan esnek çalışma saatlerinin işgücü piyasasını yeniden şekillendirdiğini belirtti.

Bakan Işıkhan, dünyadaki işsizlik sorununa ilişkin şunları söyledi:

“Ülkeler makroekonomik bazda işsizlik ve beceri dengesi sorunuyla boğuşurken, gençlerimiz işsizlik riski daha yüksek olan kırılgan gruplar arasında yer alıyor. Son yıllarda sıklıkla karşılaştığımız beceri dengesi sorunu, işsizlik, özellikle deneyim eksikliği, eğitimden istihdama geçişteki sorunlar, mesleki eğitimdeki eksiklikler. Genç nüfusunu artıran birçok neden var. Bugün dünya genç nüfusu 2 milyara yaklaştı. Dolayısıyla bu oran karşılık geliyor Dünya nüfusunun neredeyse dörtte birine hitap eden istihdam, genç istihdamı konusunda daha hassas çalışmamızı gerektiriyor.ILO raporlarına göre gençlerin iş bulma olasılığı yetişkinlere göre üç kat daha fazla. “Daha fazla zorluk yaşıyor.”

Genç işsizliğinin toplumsal sonuçları açısından çok boyutlu bir sorun olduğunu kaydeden Bakan Işıkhan, gençlerin hayal kırıklığı nedeniyle bu gruba ulaşma zorluğunu da beraberinde getirdiğini söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof., NEET Projesi ile gençlerin işgücü piyasasında karşılaştığı zorluklara daha geniş ve sistematik bir bakış açısı kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti. Dr. Vedat Işıkhan, İŞKUR aracılığıyla bakanlık olarak; Gençler ve kadınlar gibi kırılgan gruplar başta olmak üzere tüm Türkiye nüfusuna nitelikli iş gücü yetiştirme, istihdam ve sosyal güvenlik konularında çalışmaya ve örnek olmaya devam edeceklerini söyledi.

haberakyurt.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu