Haber

Hasarlı binada 112 ekip çalışıyor

KAHRAMANMARAŞ’ta meydana gelen ikinci depremde, duvarlarında çatlaklar oluşan ve tavanlarında çöken 112 Acil Çağrı Merkezi binasında görev yapan personel, risk alarak ihbarlara yanıt verdi. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Akın Ozan, “Uykusuz ya da aç olmamız fark etmez. Bir can kurtarmak her şeyden önemlidir” dedi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verildi. Binlerce kişinin aradığı Yavuz Selim Mahallesi’ndeki 112 Acil Çağrı Merkezi yetkilileri telefonlara cevap vererek ekiplerin koordinasyonunu sağladı. İhbar üzerine harekete geçen ve ekipleri yönlendiren görevliler, merkez üssü Elbistan olan 7.6 büyüklüğündeki ikinci sarsıntıyla sarsıldı. Bu depremde 112 Acil Çağrı Merkezi binasının duvarlarında çatlaklar oluştu, asma tavanları yıkıldı. Büyük endişe yaratan ikinci depremin ardından 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanı risk alarak görevlerine devam etti.

‘HAYAT KURTARMAK HER ŞEYDEN DAHA ÖNEMLİ’ 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Akın Ozan, depremin olduğu ilk andan itibaren tüm çalışanların uykusuz kaldığını söyledi. İkinci depremde binalarının hasar gördüğünü belirten Ozan, “Ekip arkadaşlarımız 2 gündür bazen 2 saat uykuyla bazen de hiç uyumadan görevlerini yürütüyorlar. Uykusuz veya uykusuz kalmamız bize değmez. aç can kurtarmak herşeyden önemlidir çok daha değerlidir birimimize gelen davetler ilgili kuruma iletildikten sonra organize edilerek uyum çalışmaları yapılarak enkaz altında kalan insanların kurtarılması sağlanmaktadır. Burada çok yavaş bir tempo var, binamız da sarsıntıdan dolayı hasar gördü, “1 SANİYE BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ.”

Böyle bir afet durumunda bile 112’nin gereksiz yere meşgul olduğunu anlatan Merkez Müdürü Ozan, herkesin duyarlı olmasını beklediklerini söyledi. Ozan, “Deprem felaketinde o kadar çok şeyle karşılaşıyoruz ki inanamadık. Kaç binanın yıkıldığını, kaç kişinin hayatını kaybettiğini öğrenmek isteyenler de saçma bir şekilde bizi arıyor. Bir saniye bir demektir.” insanın hayatta kalmasıdır” dedi.

– Kahramanmaraş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu