Haber

İBB’nin Beyoğlu mekansal strateji planı tanıtıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) Beyoğlu mekansal strateji planı düzenlenen programla tanıtıldı.

Ortaoyuncular Tiyatrosu’ndaki programda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Vizyon 2050” belgesiyle İstanbul için geniş bir perspektif ortaya koyduklarını söyledi.

Beyoğlu’nda ortaya koydukları strateji evrakıyla de bu vizyonun bir kesimi olarak geleceğe dönük bir seyahati tanım ettiklerini anlatan İmamoğlu, ilçenin kültür-sanat, ticaret, ömür, yoksulluk, işgaller, kullanım terslikleri ve altyapı üzere hususlarda birçok sorunu olduğunu tabir etti.

İmamoğlu, “Sorunların tümden tahlile kavuşmasıyla bu hoş, güzide alan hakikaten geleceğe dönük, başta insanları konuk etmesiyle, yani turizmin en kıymetli merkezlerinden birisi olması sıfatıyla çok değerli bir hazırlık içinde… Beyoğlu, bu strateji dokümanıyla aslında gerçek kimliğini ortaya koymuştur. ‘Ben, Beyoğlu’yum.’ demiştir. Aynı zamanda ‘Tarihim ve mekanlarımla buradayım ve daima burada olacağım.’ demiştir. Bunu kayıt altına almıştır. Dolayısıyla hiç kimse, kolay kolay kayıt altına alınan bu süreçle yapboz tahtası gibi oynayamayacaktır.” dedi.

Beyoğlu için umutlu bir geleceğin el birliğiyle kurulabileceğinin farkında olduklarını belirten İmamoğlu, stratejik planda Beyoğlu’nun, zelzeleye güçlü, iklim kriziyle uğraş eden, savaşan, afetlere hazırlıklı bir ilçe pozisyonuna kavuşacağını lisana getirdi.

İstiklal Caddesi’nde yaşanan terör saldırısına da değinen İmamoğlu, “bu işin sorumlusunun caddedeki saksılar ve banklar olmadığını” söyledi.

Programda İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe de planın ayrıntılarını anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu