Haber

Kilis okulları ne zaman açılacak? SON DAKİKA! Kilis’te okul ne zaman açılıyor? Kilis okulları açılış tarihi!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen büyük depremin ardından depremden etkilenen 10 ilde eğitime ara verildi. Bugün Mahmut Özer’in konuyla ilgili açıklamalarının ardından öğrenci ve velilerin arama motorlarında Kilis’te okullar ne zaman açılacak? SON DAKİKA! Kilis’te okul ne zaman açılıyor? Kilis okulları açılış tarihi! aramayı yaptı Detaylar burada…

KİLİS OKULLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremin ardından 10 ilde 1 Mart’a kadar eğitime orta yol verilmesinden bahsetti. Özer, “1 Mart itibarıyla Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da eğitime başlıyor. Gaziantep ve Osmaniye’de eğitim tatilini 13 Mart’a kadar uzattık. Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’da 27 Mart’ta eğitim tatili. kadar uzatıldı. dedi.

Özer, “10 ilimizde eğitime geçişi il bazında değil, ilçe ve okul bazında sürdüreceğiz” dedi.

İL GEÇİŞ TAKVİMİ

Daha önce de belirtildiği gibi Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da eğitimin 1 Mart’ta başlayacağını açıklayan Bakan, şöyle devam etti: “Milli Eğitim Bakanlığı olarak 10 ilimizi normalleştirmek için vatandaşlarımıza eğitim vermeye devam edeceğiz. 10 ilin valilerimiz, il milli eğitim müdürlerimiz, bakanlarımızla kapsamlı değerlendirme yapmayı adet haline getirdik.

Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa ilk sırada yer alıyor. 1 Mart prestijiyle bu illerimizde eğitime başlıyoruz.

Gaziantep ve Osmaniye ise ikinci kategoride. Bu illerde verilen araları 13 Mart’a kadar uzatıyoruz.

Üçüncü kategoride; Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay yer almaktadır. Bu illerde 1 Mart’a kadar verdiğimiz ertelemeyi 27 Mart’a kadar uzatıyoruz.

“DESTEK KURSLARI VE HASTANE SINIFLARI AÇACAĞIZ”

Tüm hastanelerde hastane derslikleri açacağız. Depremzedelerin çocukları ve sağlık çalışanları yararlanacak. 1 Mart itibariyle LGS ve YKS’ye girecek öğrenciler için destek kursları açacağız. MEB olarak 10 ilde tüm ders kitaplarını yeniden bastık. 1 Mart prestijiyle teslim edeceğiz. Depremzedelerimizin tüm kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayacağız. Çadır ve konteyner kentlerde çadır sınıfları oluşturacağız. Sağlam raporu olmayan hiçbir binada eğitime başlamayacağız.”

haber-malkara.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu