Haber

Kiralık Audi A8 ile gündeme gelen Diyanet’in 408 aracı varmış

Çok sayıda bakanlığı geride bırakan 91,8 milyar TL’lik bütçesi ve harcamalarının büyüklüğü nedeniyle eleştirilen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın envanterindeki taşıt sayısı belli oldu.

BirGün’den Mustafa Bildirici’nin haberine göre, başkanlığın Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kullanımına sunulan Audi A8’in de arasında olduğu, kiralık araçların dışındaki toplam taşıt sayısının 408 olduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın verileri, başkanlığın kiralık araçlar hariç olmak üzere envanterindeki araç sayısı itibarıyla çok sayıda bakanlığı geride bıraktığını ortaya koydu.

283 BİNEK ARAÇ VAR

Çok sayıda araç kiralayan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın satın aldığı araçların sayısı ise 408’e ulaştı. Diyanet’in envanterindeki 408 aracın 283’ünün binek otomobillerden oluştuğu bildirildi. Diyanet’in envanterine kayıtlı bazı araçlar ise şöyle:

• 1 adet üst segment otomobil,

• 93 adet minibüs,

• 15 adet kamyonet,

• 4 adet midibüs,

• 2 adet otobüs,

• 2 adet binek arazi aracı.

DİYANET’İN LÜKS ARAÇLARI

Envantere kayıtlı araçların yanı sıra Erbaş’ın kullanımına sunulan kiralık araçlar da dikkati çekiyor. Diyanet’in otoparkında yer alan araçlardan bazıları kayıtlarda şöyle yer alıyor:

2 ADET MERCEDES

1 ADET ZIRHLI MERCEDES

1 ADET MERCEDES VITO

1 ADET AUDI A8

1 ADET KIRMIZI TOGG.

(HABER MERKEZİ)

canikhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu