Haber

Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesinden operatör eğitimi

KOCAELİ (İGFA) – Afet ve acil durumlarda vatandaşların can güvenliği için 7/24 görev başında olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, işçi eğitimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda çalışana İtfaiye Operatörü Eğitimi verilmiştir.

“İTFAİYE ARACI OPERATÖRÜ”

Olay yerinde etkin müdahale yöntemlerini göstermek ve olası zaman kayıplarını azaltmak amacıyla özellikle itfaiyeci olarak görev yapan çalışanlara yönelik “İtfaiye Aracı Operatörü” eğitimleri devam etmektedir. Büyükşehir İtfaiyesinde görev yapan tüm sürücü çalışanları bu eğitimlere katılarak sertifikalandırılmaktadır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kısa adı KOMEK olan Mesleki ve Sanatsal Eğitim Kursları ile Kocaeli Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen eğitimlerde Büyükşehir İtfaiyesi İtfaiye Eğitim Birimi çalışanları İtfaiye Tedbir ve Eğitim Şube Müdürlüğü KOBİTEM ve İtfaiye Tugay Müdahale Şubesi çalışanları eğitmen olarak ortaklaşa çalışmaktadır.

UYGULAMALI EĞİTİM

Eğitimlerde; İtfaiye Hizmetlerinde Kullanılan Araçlar ve Çalışma Sistemleri, Söndürme Araç Çeşitleri, Kurtarma Araçları, Yüksek Platformlu Araçlar, Tehlikeli Maddelere Müdahale Araçları, Su Tankerleri, Araç Pompaları ve Çalışma Sistemleri, Su Temini ve Köpük Proses Sistemleri, Hidrolik Sistemler, Teyel, GPS ve Araç Konumlandırma Sistemleri Olay Türüne göre Araç Dizilimleri ve Konumlandırma, Etkinlik Öncesi ve Sonrası Bakım ve Muayene Prosedürleri, Arıza Durumlarında Yapılması Gerekenler gibi birçok bahis hakkında bilgi verilmektedir.

SMETEM

Eğitimler, Sanayi Mahallesi Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde geçtiğimiz aylarda hizmete giren İtfaiye Daire Başkanlığı Hizmet Binasının arkasında yer alan İtfaiye Eğitim Merkezi KOBİTEM eğitim alanında gerçekleştiriliyor.

arguvan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu