Ekonomi

Lassonde Industries hisse başına 0,50 Kanada Doları temettü dağıtacağını açıkladı

Lassonde Industries Inc., hisse başına 0,50 Kanada doları tutarında temettü dağıtacağını duyurdu ve temettü çıkış tarihi 22 Kasım olarak belirlendi. Temettünün kayıtlı hissedarlara 15 Aralık’ta ödenmesi planlanıyor. geçen yılın hisse başına 2,00 Kanada Doları tutarındaki toplam temettü dağıtımına dayanarak, hissedarlara değer kazandırma konusundaki güçlü kararlılığını göstermeye devam ediyor.

Mevcut hisse fiyatı 143,87 CA$ (1 ABD Doları = 1,3724 CAD) olan Lassonde’un son getirisi yaklaşık %1,4’tür. Şirketin temettü yaklaşımı, halihazırda vergi sonrası kârın %5,4’ü ve serbest nakit akışının %14’ü olan ihtiyatlı bir ödeme oranıyla desteklenmektedir. Bu mali ihtiyatlılık, şirketin son beş yıldaki %277’lik etkileyici yıllık kazanç büyüme oranıyla tamamlanmaktadır.

Lassonde’un stratejisi, kârının önemli bir kısmını tekrar işe yatırmayı içeriyor; bu, değerli faizlerin artmasına katkıda bulunan bir uygulamadır. Yeniden yatırıma odaklanılmasına rağmen şirket, son on yılda temettülerini yılda ortalama %4,9 oranında artırmayı başardı. Bu artış oranının, hisse başına kazançtaki büyümeden daha yüksek olması, Lassonde’un daha fazla iş büyümesini desteklemek için daha fazla kar elde ettiğini gösteriyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu