Ekonomi

Meteoroloji uyardı: Kuvvetli sağanak geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeler şöyle:

Ülkemizin genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın kuzey kesimleri, Ege (İzmir hariç) Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Elazığ hariç) ile Kilis çevrelerinin etkili olacağı tahmin ediliyor. , Gaziantep ve Adıyaman’da yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Yağışların İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısında ve Muğla, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu’nun Batısı ve Güneydoğu Anadolu’da toz taşınması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer kesimlerde ise mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güney yönlerden hafif, orta sıralarda orta kuvvette, güney yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri.

Sert rüzgar geliyor

Rüzgarın Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden, rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. oluşabilecek olumsuz durumlardır.

Yağışların İç Ege ve Akdeniz ile Muğla, Eskişehir, Ankara, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, sel, yerel dolu, yıldırım, hortum gibi aksiliklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. ve ulaşımda aksamalar.

bayindirajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu