Haber

MİT, DEAŞ’ın Horasan yapılanmasına darbe indirdi

MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT), Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne düzenlenen saldırının ardından terör örgütü DEAŞ’a yönelik gerçekleştirdiği operasyonla örgütün sözde Horasan yapılanmasının adam toplama, finansman ve lojistik faaliyetlerine ağır darbe indirdi. , İstanbul.

MİT’in kilise baskını ile temas halinde olan DEAŞ’lılara yönelik operasyonunun detayları ortaya çıktı. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 28 Ocak’ta Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne düzenlenen ve bir kişinin hayatını kaybettiği saldırının faillerinin, sözde terör örgütü DEAŞ üyeleriyle irtibatlı oldukları belirlendi. Horasan eyaleti. İstihbarat çalışmaları sonucunda kiliseye düzenlenen saldırının failleriyle bağlantılı sözde Horasan vilayeti İstanbul görevlisi ve onunla birlikte hareket eden örgüt üyelerinin kimlikleri belirlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, Afganistan’ın Horasan vilayetinde sözde DEAŞ yapılanmasına bağlı olarak Türkiye’ye karşı faaliyet yürüttüğü tespit edilen çok sayıda kişi yakalandı ve çok sayıda örgütsel belgeye el konuldu. Operasyon sonucunda DEAŞ’ın sözde Horasan yapılanmasının adam toplama, mali ve lojistik faaliyetleri sekteye uğratılarak Türkiye’ye yönelik planları engellendi.

Terör örgütü DEAŞ’ın sözde Horasan yapılanmasının Türkiye’de güvenlik güçlerinin denetim ve takibini engellemek amacıyla yabancı plakalı araçlar kullandığı, ayrıca internet tabanlı uygulamalar üzerinden iletişime de önem verdiği belirlendi. Öte yandan MİT’in, Emniyet Genel Müdürlüğü iş birliğiyle yurt içinde ve Suriye’de son 3 yılda gerçekleştirdiği operasyonlarda aralarında DEAŞ liderlerinin de bulunduğu çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu