Ekonomi

Ping An Insurance Country Garden’ın kontrolünü ele geçirebilir

Çinli yetkililerin Ping An Insurance Group’tan Çin’in en büyük özel mülkiyet geliştiricisi Country Garden’da çoğunluk hissesi satın almasını talep ettiği bildirildi. Bu bilgi planı bilen dört kişi tarafından paylaşıldı. Ancak Ping An bu haberi kesin bir dille yalanladı.

Economist Intelligence Unit’in kıdemli ekonomistlerinden Xu Tianchen, böyle bir saldırının potansiyel etkisi hakkında yorum yaptı. Rapor doğruysa hem gayrimenkul hem de sermaye piyasalarını önemli ölçüde canlandırabilir. Tianchen, mevcut krizin tırmanması ve güvenin azalması halinde Çin’in borç ve deflasyon döngüsüne girme riskiyle karşı karşıya kalacağı ve bunun da büyümenin on yıl boyunca durmasına yol açabileceği konusunda uyardı.

Tianchen ayrıca talep yönlü baskıları hafifletmeye ve bankaları geliştiricilere daha fazla kredi vermeye teşvik etmeye yönelik mevcut politikaların mevcut sorunu çözmek için yetersiz olduğunu belirtti. Yalnızca şirket devralmaları veya kamulaştırmalar gibi özsermaye enjeksiyonlarının ev alıcılarının ve yatırımcıların güvenini yeniden kazanabileceğine ve durumu önemli ölçüde değiştirebileceğine inanıyor.

Kredi analiz firması RatingDog’un kurucusu Yao Yu da görüşlerini paylaştı. Yu, böyle bir hareketin piyasa duyarlılığının yeniden sağlanmasına önemli ölçüde yardımcı olabileceğine inanıyor. Son Merkezi Mali Çalışma Konferansı’nda finansın reel ekonomiye hizmet etmesi gerektiğinin vurgulandığını belirtti. Ping An’ın harekete geçmesine izin vermek bu direktifle tutarlı olacaktır.

Yu ayrıca Ping An’ın kontrolü ele alması durumunda Country Garden’ın eve teslimat sürecinin muhtemelen daha sorunsuz hale geleceğini öne sürdü. Bu, ev alıcılarının tamamlanmamış evlerle ilgili endişelerini hafifletebilir ve piyasada ev satın alma güveninin yeniden kazanılmasına yardımcı olabilir. Bu yenilenen güven, diğer özel mülkiyet geliştiricilerine de fayda sağlayabilir.

Hong Kong’daki Natixis’in kıdemli ekonomisti Gary Ng de bakış açısını paylaştı. Ng, odak noktasının borç geri ödemesinden ziyade mevcut projelerin tamamlanması yönündeki siyasi hedef olduğunu belirtti. Country Garden böyle bir politika hedefini gerçekleştirmek için daha fazla likiditeye ihtiyaç duyduğu kritik bir noktaya ulaşmış olabilir. Çin hükümeti bulaşıcı riskleri azaltmak için seçenekleri araştırıyor ve devlet kaynaklarını harekete geçiriyor gibi görünüyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

kuluncak-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu