Haber

Sputnik, Atilla Güner’i görevden aldı

Sputnik Radyosu’nun ana haber bülteni “Akşam Postası”nı hazırlayıp sunan gazeteci Atilla Güner, “Küçülüyoruz” diyerek kovulduğunu duyurdu. Güner, görevden alınmasının temel nedeninin Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile sürdürülebilir toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamamasının ardından grev kararı olduğunu söyledi. Sputnik Türkiye’nin çalışanlarına destek vermek için olduğunu söyleyen Güner, “Şu anda çok sayıda sendika üyesi işten atılıyor” dedi.

TGS, Sputnik Türkiye işvereniyle yapılan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı aldı. Sputnik’te yapılan grev duyurusunda, “Sendikamız Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile Rossiya Segondnya Uluslararası Haber Ajansı Türkiye İrtibat Bürosu patronu arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlığa neden oldu” denildi. .”

‘GENÇLERE TAKVİYE VERİYORUM’

Sputnik Radyosu’nun ana haber bülteni “Akşam Postası”nı hazırlayıp sunan deneyimli gazeteci Atilla Güner, bugün işten çıkarıldığının kendisine tebliğ edildiğini duyurdu.

Güner, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Merhaba. Bu akşamki yayın için hazırlanıyordum. İzin dönüşü saat 17.00’de buluşacaktık. Ancak… Sputnik Radyo müdürü bugün beni aradı ve ‘küçülüyoruz, sizi kovduk’ dedi. Gazeteciler neden-sonuç ilişkisini açıklamak zorundadır. İşyerindeki çoğunluk bir süre önce TGS’ye üye oldu, hak mücadelesi başlattı, uzlaşma olmadı ve grev kararı askıya alındı. Ben de gençlere takviye verdim. Gazetecilik hayatım boyunca hep bunu yapmaya çalıştım. Birçok sendika üyesi de şu an işten atılıyor… Bir gün yeni bir mecrada buluşmak üzere hoşçakalın… (Not: Sesini kırdığım, gücendirdiğim, sesini dinleyemediğim herkesten af ​​diliyorum. yayınlar.)” sözlerini kullandı.

‘ÇALIŞAN HAKLARINA TAHMİN EDEMEZLER’

Wall gazetesine konuşan Atila Güner, işten çıkarılır çıkarılmaz binadan ayrıldığını, yönetimin sırayla çalışanlara haber verdiğini söyledi. Sputnik çalışanlarının geçtiğimiz hafta grev kararıyla ilgili sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yaptıklarına ve bunun yönetimi rahatsız ettiğine değinen Güner, “Bir programcı olarak grevle ilgili yaptığım paylaşıma kızıyorlar. Haklarını talep edebilirler ama Türkiye’deki Rus medyası çalışanlarının haklarına tahammül edemezler” dedi.

tercan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu