Haber

Tanju Özcan yürüyüşüne ne oldu, son durum nedir? Tanju Özcan yürüyüşte kesintiye mi uğruyor?

Tanju Özcan Yürüyüş kesintiye uğradı mı? Tanju Özcan yürüyüşüne ne oldu, son durum nedir? merak ediliyor. Daha önce CHP’den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ‘kesin ihraç’ talebiyle genel kurula sevk edildikten sonra Bolu’dan CHP Genel Merkezi’ne yürüyüş başlattı. Peki Tanju Özcan yürüyüşte kesintiye mi uğruyor? Tanju Özcan yürüyüşüne ne oldu, son durum nedir?

TANJU ÖZCAN YÜRÜYÜŞÜNE NE OLDU?

Sık sık çıkışları ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na muhalefetiyle gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisinden ihraç edildi. CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Yüksek Disiplin Kurulu’nun 26.07.2023 tarihli toplantısında Tanju Özcan’a 1-a) ve 1- bentleri uyarınca kesin ihraç kararı verildiği belirtildi. b) CHP Yönetmeliği’nin 68. maddesi.”

CHP YDK geçen hafta toplanırken, CHP Genel Merkezi’ndeki toplantısı yaklaşık 5 saat sürdü. Kurul, kesin ihraç talebiyle YDK’ya sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Özcan’ın da aralarında bulunduğu 9 dosyayı görüştü. Özcan’ın sağlık sorunu yaşadığını öne sürerek raporlu olduğu için YDK’ya gelip savunma yapamayacağına dair bugün Özcan’ın savunmasını aldı. YDK bugün yaptığı toplantıda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ihraç edilmesine karar verdi.

Tanju Özcan

BAĞIMSIZ DEVAM EDEBİLECEĞİNİ SÖYLEDİ

CHP’de değişiklik için 9 günde Bolu’dan Ankara’ya yürüyerek dikkatleri üzerine çeken Tanju Özcan, CHP Genel Merkezi önünde yaptığı açıklamada, partiden ihraç edilmesi halinde yoluna bağımsız olarak devam edeceğini söyledi.

1 YILLIK GEÇİCİ OLARAK İHRACAT YAPILDI

Özcan, 16 Mayıs 2022’de yapılan meclis toplantısında elini kaldıran AK Partili Hacer Çınar’a “Neden bana el sallıyorsun, ben evli bir erkeğim, ayıp” diye sormuş, kesin ihraçla cezalandırılmıştı. talebi üzerine YDK tarafından partiden bir yıl süreyle ihraç edildi.

unye-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu