Haber

Türkiye’nin İlk Arı Pazarı Mustafakemalpaşa’da Kuruldu

Bal ormanından sonra Türkiye’nin ilk Arı Pazarını Mustafakemalpaşa’ya kazandıran Belediye Başkanı Mehmet Kanar, katacakları birçok tarım projesiyle ilçenin bereketli topraklarından bolluk ve bereket fışkıracağını söyledi.

“Mustafakemalpaşa ilçesi arı potansiyeli en yüksek birkaç ilçeden biri” diyen Önder Kanar, arıcılık sektörüne ışık tutan “Arı Pazarı” ile arıcıları ve bal üreticilerini buluşturarak sektöre yeni bir soluk getirdi. . 170 üreticinin bulunduğu Arı Pazarına çevre illerden yoğun ilgi oldu.

Mustafakemalpaşa’da ekilmemiş bir karış toprak kalmaması için katma maliyeti yüksek sebze-meyveler ve tıbbi aromatikler içeren ürün çeşitliliğini üreticiye, üreticilere verdiği takviyelerle artıran Mustafakemalpaşa Belediyesi Tarım Hizmetleri Müdürlüğü, toprağa hak ettiği fiyatı verebilir.

Domates ve bibere alternatif ürünler sunarak kadınlara ve üreticilere geçim kapısı açan Mustafakemalpaşa Belediyesi, Arı Pazarı ile ilçeye yeni bir soluk getirdi.

Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün katkılarıyla Mustafakemalpaşa’ya kazandırılan 2’nci Bal Ormanı’nın bittiğinin haberini veren Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Her yörede bal var, yöremizde bal var satılıyor ama satılıyor. arıların satıldığı resmi bir pazar yoktur. Mustafakemalpaşa’ya bu çarşı neden olmasın dedik ve yaptık. Bu bir başlangıç, inşallah bir klasik haline getireceğiz.” dedi.

Arı Pazarı Açılış Programına Bursa Arıcılık Derneği Lideri Umut Buğra Kavas, Mustafakemalpaşa Ticaret Borsası Başkanı Saadettin Akkoyunlu ve ilçe protokolü katılırken, ilçe ve çevre ilçelerden arı üreticileri yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu