Haber

Yunanistan Ulaştırma Bakanı tren kazasının ardından istifa etti

Yunanistan’da Salı gecesi meydana gelen ve 36 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının ardından Yunanistan Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa ettiğini açıkladı.

Karamanlis yaptığı açıklamada, istifa etmeyi bir görev olarak gördüğünü ve bu şekilde en azından kurbanların anısına saygı gösterileceğini ifade etti.

Yunan Bakan yaptığı açıklamada, “devletin uzun süredir devam eden başarısızlıklarının sorumluluğunu üstlendiğini” de kaydetti.

Karamanlis, 21’inci yüzyıla yakışmayan demiryollarını 3,5 yıl önce devraldıklarını ve elden geçirmeye başladıklarını ifade etti. “Maalesef bu çabalar böyle bir kazayı önlemeye yetmedi. Bu hepimiz ve şahsım için çok zor bir durum.”

Böylesine trajik bir olay karşısında hiçbir şey olmamış gibi devam etmenin mümkün olmayacağını sözlerine ekleyen Karamanlis, vatandaşların siyasi sisteme güvenmelerinin bir kural olduğunu belirterek, “Bu nedenle istifa ediyorum” ifadelerini kullandı. Altyapı ve Ulaştırma Bakanı olarak görevimden”.

Karamanlis, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı diledi.

Ne oldu?

Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece Yunanistan’ın Larisa kenti yakınlarında bir yolcu treni ile bir yük treni çarpıştı.

İtfaiye sözcüsü Vasilis Vatrakoyannis, kazanın ardından 36 kişinin cesedine ulaşıldığını, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Sözcü, kazadan yaralanarak kurtulan 85 kişiden 66’sının hastanede tedavi altına alındığını bildirdi.

Başkent Atina’dan Selanik’e gitmekte olan yük treni ile çarpışan IC 62 tipi trende yaklaşık 350 yolcu bulunuyordu.

Kazanın ardından yaklaşık 250 yolcu otobüslerle Selanik’e nakledildi.

Merkezi Larisa’da bulunan Tesalya valisi, SKAI televizyonuna yaptığı açıklamada, çarpışmanın etkisiyle yolcu treninin ilk dört vagonunun raydan çıktığını ve alev alan ilk iki vagonun “neredeyse tamamen yok olduğunu” söyledi.

Vali Konstantinos Agorastos, tam da raydaki trenlerin yüksek hızla giderken çarpıştığını belirterek, “Sürücüler trenin ters yönden geldiğini anlamadılar.”

Vagonları raydan kaldırıp hayatta kalanlara ulaştırmak için yapılan çalışmalarda da vinçler kullanılıyor.

Yunan medyasının ülke tarihindeki “en kötü tren kazası” olarak nitelendirdiği kazanın nedeni henüz bilinmiyor.

DW,dpa/TY,İngiltere

kirikhanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu