Ekonomi

500 TL’lik banknot basılacak mı? Merkez Bankası Başkanı iddiaları yalanladı

merkez bankası Lider Hafize Gaye Erkan, 2023 4. Enflasyon Raporu’nu açıkladı. Piyasalar tarafından dikkatle takip edilen raporun sunumunda Erkan, önemli mesajlar verdi. Daha sonra soru-cevap bölümüne katılan Erkan, “500 TL’lik banknot” basılacağı iddialarını yalanladı.

İDDİALAR MERKEZ BANKASI BAŞKANINA SORULDU

Bir süredir TL’nin dolar karşısında değer kaybetmesi ve alım gücünün azalması üzerine yeni banknot basılacağı iddia ediliyordu. merkez bankası500 TL’lik banknot basımına hazırlık yapıldığı söylenirken, TCMB patronuna iddialar soruldu.

“BÖYLE BİR YÜKÜMLÜLÜĞÜMÜZ YOK”

Erkan bir kez daha iddiaları yalanlayarak, “Biz 5 liralık madeni para üzerinde çalışmıyoruz. Darphane 5 liralık hatıra parası çıkardı. Bu hatıra parası piyasadaki diğer para birimlerini değiştireceğimiz anlamına gelmiyor. 500 liralık madeni para basma zorunluluğu var.” söz konusu.

YIL SONU ENFLASYON VARSAYIMLARI ARTTI

Öte yandan Merkez Bankası yıl sonu enflasyon varsayımını artırdı. Merkez, enflasyon varsayımını 2023 sonu için yüzde 58’den yüzde 65’e, 2024 sonu için de yüzde 33’ten yüzde 36’ya çıkardı. 2025 sonu enflasyon tahmini ise yüzde 15’ten yüzde 14’e çekildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu