Haber

İzmir’de toplu ulaşım ücretlerine zam yapıldı

İZMİR’de Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) aldığı kararla belediyeye ait toplu ulaşım araçlarında 8,78 TL olan ilk biniş kartı 13 TL’ye çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Uyum Merkezi, şehir içi toplu taşıma ücret tarifesini oybirliğiyle güncelledi. 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre belediye toplu taşıma araçlarında 8.78 TL olan ilk tam biniş kartı 13 TL’ye çıktı. Öte yandan 60 yaş için ilk biniş 11,50 TL, öğrenci bileti 5 TL, ilk aktarma 5,76 TL, ikinci aktarma 2,88 TL. Yeni düzenleme ile indirimli biniş kartları; 120 dakika içindeki ilk transferde yüzde 50, ikinci transferde yüzde 75 indirim uygulanacak, üçüncü ve sonraki transferlerde ücret alınmayacak. Ayrıca günün belirli saatlerinde yüzde 50 indirimli ulaşım sağlayan ‘Halkın Aracı’ uygulamasında tam biniş ücreti 6,5 TL, öğretmen ve 60 yaş ücreti 5,76 TL, öğrenci ücreti ise 2,50 TL oldu. TL. Halk Araçları’na tam binişte; İlk transfer 3,26 TL, ikinci transfer 1,64 TL, indirimli biniş; İlk transfer 2,88 TL, ikinci transfer 1,44 TL olacak. Üçüncü ve sonraki transferlerden ücret alınmayacaktır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in talebi doğrultusunda öğrenci yurt ücreti artışının sembolik düzeyde tutulmasına karar verildiği, ücretin ise akaryakıtın artması ve artan maliyetler nedeniyle güncelleme yapıldı.

ibradiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu