Haber

Altay Teknik Direktörü Cüneyt Biçer: ‘Dezavantajlı görünen bir durumu avantaja çevirebiliriz’

Mustafa KÖPRÜLÜ/İZMİR,

1. Lig’de tarihinin en zorlu finansal ve sportif dönemini yaşayan Altay Teknik Direktörü Cüneyt Biçer, dezavantaj gibi görünen bir durumu avantaja çevirebileceklerini belirtti. Tecrübeli çalıştırıcı, “Süreç her ne kadar dezavantajlı gibi görünse de bize geleceğe yönelik olumlu bir futbol kültürü oluşturma şansı veriyor. Bu bizim için çok değerli.”

Teknik direktör değişimlerinde adı defalarca gündeme gelen Cüneyt Biçer, “Altay’da güzel günler geçirdik. Bugün bazı şartlar görevde olmamızı gerektirdi. Burada görev almak kolay değil. Ya seveceksin.” burayı çok sev ya da burada çalışacak kadar cesur ol. Kimsenin Altay’ı kimsenin Altay’ı değildir.” “Bunu bir basamak olarak kullanma konusunda endişelenmenize gerek yok. Eğer işinizi doğru yaparsanız Altay yine de sizi ayağa kaldırır” dedi.

Altay’ı 2017 yılında 3. Lig’den 2. Lig’e taşıyan tecrübeli teknik adam, kulübün son 2 sezonda çalkantılı bir dönemden geçtiğini hatırlatarak, “Geçen sezon ligde kalmak mümkündü. -3 oyuncu bu sezon başında kaybedildi İçerdekiler Sorunlar artarak devam etti.Son periyotta takımda kayıplar başladı ve daha çok gençlerin oynadığı bir grup kaldı.Oyunculara saygı duymak lazım Kimler gitti ama kalanlar övgüyü ve saygıyı hak ediyor. Yardımcı oyuncu olan gençler birinci oyuncu oldu. Bu seviyenin altındaki oyuncular da yardımcı oyuncu oldu. “Daha uygun çalışan öne çıkacak. Matematiksel şansımız olduğu sürece vazgeçmeyeceğiz. Çabalarımızdan sonuna kadar vazgeçmeyeceğiz. Bu arada geleceği planlamamız gerekiyor” dedi.

“GENÇLER FIRSATI KULLANMALI”

Rekabetçi bir takım yaratılması gerektiğinin altını çizen Altay Teknik Direktörü Cüneyt Biçer, “Gençlerin kendilerini geliştirerek bu fırsattan yararlanmaları gerekiyor. Oyun kültürü oluşturma fırsatımız var. Bu seviyede camianın ve taraftarın desteği önemli” dedi. Bizim için çok değerli. Gençleri her zaman her kural çerçevesinde desteklemeliyiz. “Takım içinde yapacakları hatalara karşı hoşgörülü olmamız gerekiyor. Gelişimleri konusunda taraftarlardan alacakları destek, kulübün yeniden ayağa kalkması için en büyük ateşleyici güç olacaktır. Takımda kalan 3-4 tecrübeli arkadaşımızın da aynı duygularla sahada mücadeleye devam etmesi gençler için çok önemli” dedi.

ALSANCAK’TA MÜSABAKA: ERZURUMSPOR

Ligde 11 puanla 17. sırada yer alan Altay, yarın evinde 26 puanla 10. sırada yer alan Erzurumspor FK ile karşılaşacak. Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak 22. hafta maçında Burak Olcar düdük çalacak. Maçın biletleri VIP B 1308, VIP AC 654, tribün 109, maraton ve konuk tribün için 54,5 TL’den satışa sunuldu. Siyah-beyazlılarda kasığından sakatlanan kaleci Mustafa dışında kayıplar var.

gunyuzuajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu