Haber

Putin: “Polonya’yı işgal etmeyi düşünüyor musunuz?” Sorunun Cevabı: Böyle bir şey söz konusu olamaz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, eski Fox News sunucusu Tucker Carlson’la Moskova’da yaptığı röportajda ABD, AB ve NATO’ya seslenerek Batı’nın Ukrayna ile savaşında Rusya’yı yenmesinin “imkansız” olduğunu söyledi. Anlamaları gerektiğini belirtti.

“RUSYA’YI YENMEK MÜMKÜN DEĞİL”

“Şu ana kadar Rusya’yı savaş alanında stratejik yenilgiye uğratma yönünde sesler ve çığlıklar vardı. Ancak artık bunu başarmanın, mümkünse bile, çok zor olduğunu anlamaya başlıyorlar gibi görünüyor. Bana göre, bu mümkün. İmkansız” dedi Rus lider. söz konusu.

“SAVAŞI DURDURMAK İSTİYORSANIZ SİLAH TEDARİKİNİ DURDURUN”

Putin, Şubat 2022’de Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşta haklı olduğunu tarihi gerekçelerle uzun uzadıya anlatırken, Washington yönetimine “Savaşı gerçekten durdurmak istiyorsanız silah tedarikini durdurmanız gerekiyor” dedi. diye seslendi.

İSTANBUL’DAKİ BARIŞ TOPLANTILARINA DA SÖYLEDİ

Ukrayna’daki savaşın ikinci yılına denk gelen röportajda Putin, Rusya ile Ukrayna’nın “er ya da geç” anlaşmaya varacağını söyleyerek müzakere yolunun açık olduğuna da dikkat çekti. Türkiye’nin arabuluculuğunda Ukrayna ile Rusya arasında İstanbul’da yapılan barış görüşmelerine defalarca değinen Putin, İstanbul görüşmelerinde varılan kararların uygulanması halinde savaşın çoktan bitmiş olabileceğini iddia ederken, Batılı devletlerin ardından Ukrayna geri adım attı. Özellikle ABD pes etti. NATO’nun genişleme çabalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

“NATO GENİŞLETİLİRSE HERŞEY SOĞUK SAVAŞ’TAKİ GİBİ OLACAK”

İki saatten fazla süren röportajda Rusya lideri Vladimir Putin, NATO’nun 1990’ların başından bu yana genişleme çabalarından duyduğu rahatsızlığı açıkça ortaya koydu. NATO’nun genişlemesine gerek olmadığını savunan Putin, “NATO genişlerse her şey Soğuk Savaş’taki gibi olur, sadece Rusya sınırlarına daha yakın olur. Hepsi bu.” dedi. Vladimir Putin, ABD’nin bu konudaki sözünü tutmadığını belirterek, “NATO’nun doğuya doğru genişlemeyeceğine dair söz vermiştiniz ama bu 5 kez oldu” dedi. söz konusu.

“POLONYA’NIN İSTİLASI SORUN DEĞİL”

Carlson’un sorusuna yanıt veren Putin, Moskova’nın bölgedeki diğer NATO üyesi ülkeleri (Polonya ve Letonya) veya genel olarak Avrupa kıtasını Rusya tarafından işgal etmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

ABD’DE BAŞKANLIK SEÇİMİ HAKKINDA DA KONUŞTU

ABD’nin Ukrayna’ya silah desteği nedeniyle ABD Başkanı Joe Biden ile “konuşacak bir şeyi olmadığını” belirten Putin, kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimlerinde yeni başkanın seçilmesinin “ABD’nin tutumunu değiştirmeyeceğini” açıkladı. seçkinler Rusya’ya doğru”. Rus lider, küresel güç dengelerinin değişmesi nedeniyle uluslararası hukukun da değişmesi gerektiğine değindi. Putin, tutuklu Wall Street Journal (WSJ) muhabiri Evan Gershkovich hakkında da “anlaşmaya varılabileceğini” kaydetti. Bu konuyu çözmek istediklerini belirten Putin, “Ancak özel servis kanallarında tartışılan bazı ifadeler var. Anlaşmaya varılabileceğine inanıyorum.” Putin, Gershkovich’in “komplo kurarak bilinmeyen biçimde bilgi topladığını” ve yaptığının “tam anlamıyla casusluk” olduğunu ancak her iki tarafın heyetlerinin bu sorunu çözme yolunda ilerlediğini belirtti.

RÖPORTAJ ABD MEDYASINDA GÜNDEMDE OLDU

FOX haber kanalından ayrıldıktan sonra gazetecilik faaliyetlerini sosyal medya platformu X’te sürdüren Tucker Carlson’un Rusya Devlet Başkanı Putin ile röportaj yapacağını açıklaması ABD medyasında gündem oldu. Putin, Carlson’la görüşmeyi kabul ederek 2019’dan bu yana ilk kez Batı medyasına röportaj verdi. Tucker Carlson’un röportajına ilişkin bazı Avrupa ve ABD medyasında eleştiriler yer alırken, Amerikalı gazeteci Putin propagandası yapmakla suçlanmıştı.

karakecili-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu