Haber

Balıkesir’deki Tarihi Meşe Ağaçları bakıma alındı

SEFER TALAY

Balıkesir Burhaniye ilçesindeki tarihi meşe ağaçları Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından bakıma alındı. ilçenin Ören Mahallesi13 kişilik rehabilitasyon ekibi de çalışmalara başladı.

YAKLAŞIK BİR AYDIR BAKIM YAPIYORUZ”

Uğur Gökçeoğlu şunları söyledi:

“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında önceki yıllarda birçok ilde gerçekleştirilen bakım çalışmaları şimdi Balıkesir’de de yapılıyor. Ören’de 1.100 adet meşe palamudunun bakım işini yapıyoruz.Yaklaşık 1 aydır devam edecek bir çalışma.Bu iş kapsamında ağaçların budaması, kuruyan kısımlarının, sürgünlerinin temizlenmesi ve meşe palamudu ile temas eden zarar görmüş kısımlarının temizlenmesi yer alıyor. Bunun dışında ağacın yara bakımı da var.Yaraları temizleyip ilaçlıyoruz, böcek ve mantarlara karşı ilaçlıyoruz ve çam katranı uyguluyoruz.Çam “Katran katran bu yaraların daha fazla ilerlemesini engelliyor. Ağaç veya gövde üzerindeki boşlukları özel paslanmaz telle kapatarak su girmesini engelliyoruz. Bu çürümeyi önler.”

“ÖREN YAPAN SENETLER İŞTE BU”

Ören Mahalle Muhtarı İlker Kurt, ekiplere teşekkür ederek, “Anıt ağaçlarımıza ve meşe ağaçlarımıza sahip çıkılıyor. Çok güzel bir ekip. 10 kişilik bir ekip bu çalışmaları sürdürüyor. Amaç ağaçlarımızı gelecek nesillere aktarmak. Ekipte yer alan arkadaşlara Ören Mahallesi adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: ANKA / Hayat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu