Ekonomi

PUIS, Sosyal Medyada Yanıltıcı Akaryakıt Fiyat Haberinden Dava Açtı

Akaryakıt zamlarına ilişkin sosyal medyada yanlış bilgi yaymak, kaos yaratmak ve fiyatları etkilemek suçlarından dava açıldı. PÜİS açıklamasında, söz konusu haberin vatandaşlar arasında kaos ve polemiğe yol açtığı belirtildi.

Petrol İşleri Mütevellileri Sendikası (PÜİS), akaryakıt fiyatlarına ilişkin gerçeği yansıtmayan haberler için harekete geçti. Sendika, akaryakıt fiyatlarını sosyal medya platformlarında paylaşanlara, alenen yanıltıcı bilgi yaymak, kaos yaratmak ve fiyatları etkilemek suçlarından dava açtı.

Sendikanın yaptığı açıklamada bazı haberlere özellikle dikkat çekildi. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformlarında yapılan “Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre litre başına ÖTV’ye bu geceden itibaren 9 TL zam yapıldı.” “Benzine 3 lira, motorine 4 lira zam” şeklindeki paylaşımların gerçeğe aykırı olduğunun vurgulandığı dilekçede, bu tür yayınların “yanıltıcı bilgi yaymanın” tüm unsurlarını taşıdığı belirtildi. kamu” ve “fiyatları etkileyen”.

“Haberler vatandaşlar arasında kaosa ve polemiğe neden oluyor”

Birliğin dilekçesinde, ülkenin ekonomik durumu ve döviz kurlarındaki değişkenlikten yararlanılarak yoruma açık ve geleneksel olmayan fiyat paylarının, bu paylara güvenilerek vatandaşlarda kanaat oluşturduğuna dikkat çekildi. Gerçek mi. Dilekçede, vatandaşların yapılan fiyat paylaşımlarının gerçek olduğuna güvenerek yaptıkları yorumların, aynı gönderi veya haberin altına farklı görüşteki vatandaşlar arasında kaosa ve polemiğe yol açtığı belirtilerek, amaçlandığı ifade edildi. vatandaşlar arasında gerçek dışı bir haber veya paylaşımla ilgili olarak kamu düzenini ve huzurunu bozmak.

“Vatandaş ve istasyon sahipleri karşı karşıya”

PÜİS, dava dilekçesinde, son dönemde meydana gelen akaryakıt zamlarının sektörle ilgisi ve bilgisi olmayan bazı sosyal medya kullanıcıları ve haber siteleri tarafından bilinçli olarak yanlış bilgilendirildiğini ve bunun sonucunda akaryakıt bayileri ile vatandaşların karşı karşıya getirildiğini belirtti. . Kısıtlı süre içerisinde vatandaşların panik içinde istasyonlara saldırarak araç tanklarını doldurmaya çalışmasının da asayiş ve asayişi bozduğu belirtildi.

“İstasyonlarda oluşan kuyruklar, ekonomi ve prestij açısından bayileri zor durumda bırakıyor”

Akaryakıt fiyatlarının paylaşımı nedeniyle istasyonlarda uzun kuyruklar oluştuğuna dikkat çekilen dilekçede, stoklardaki akaryakıtın ani tükenmesi nedeniyle akaryakıt bayilerinin maddi ve itibari açıdan zor durumda olduğuna dikkat çekildi. İstasyonlara saldıran vatandaşların paniğine, asılsız paylaşım ve haberlerin sadece akaryakıt istasyonlarına değil topluma da zarar verdiği dilekçede belirtildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan PÜİS Genel Lideri İmran Okumuş, şunları söyledi:

“Dolar kurundaki artış nedeniyle akaryakıt fiyatlarının artması ve ham petrol fiyatlarının artması nedeniyle vatandaşlarımız fiyatlara duyarlı. Akaryakıt fiyatlarının artmasından biz akaryakıt bayileri de mağduruz. oransal olarak kar marjlarımız düşüyor, işletme sermayesi ihtiyacımız artıyor.Finansman bulmakta çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz.Bu yüzden fiyatların yükselmesini ille de istemiyoruz.Ancak, bu duyarlılığımızın manipüle edilmesine ve polemiğine kesinlikle karşıyız. Sendika olarak bu konuda üzerimize düşeni yapacağız.” – İSTANBUL

haber-avanos.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu