Haber

Devlet Bahçeli: Cumhurbaşkanı Erdoğan’la omuz omuza yürüyeceğiz

“Yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen ve 11 ili etkileyen Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenler, felaketin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen unutulmadı.

Bu süreçte vatandaşın yaralarının sarılması için devlet üzerine düşeni yaptı.

Yapılan evler depremin yıl dönümünde vatandaşlara teslim edildi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş’taki ikametgahlarının anahtar teslimi ve kura töreninde konuştu.

“Devletimiz çok kısa sürede çok büyük işlere imza attı”

Bahçeli, “Zor koşulları milli birlik şuuruyla aştık. Türkiye’nin yer altında kalmasını isteyenleri hayal kırıklığına uğrattık. Başaramayacağını söyleyenler, yüzleri kızararak teşhir edildiler ve kıyametin vicdanıyla kınandılar. Her türlü felakete teslim olun. Devletimiz çok kısa sürede çok büyük işler başardı.”söz konusu.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’la omuz omuza yürüyeceğiz”

Ayrıca Bahçeli “Cumhur İttifakı’nın meselesi vatandır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la omuz omuza yürüyeceğiz.”mesajı verdi.

Birlik ve beraberlik mesajında ​​şunları kaydetti:

Cumhur İttifakının sorunu vatandır. Bugün ülkemize hakim olan çalışma ve hizmet politikasının aksamaması, aydınlık geleceğimiz adına hepimizin temel sorumluluğudur. İstikrarımızı ve güvenliğimizi asla riske atamayız. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la omuz omuza yürüyeceğiz.

“Vatandaşlarımızın acil insani ihtiyaçları gecikmeksizin karşılandı”

Devlet Bahçeli yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti:

Türkiye tek nefes, tek yürek olarak birlik içindedir. Afetin derin izleri 1 yıl içinde hızla silinirken, depremden etkilenen vatandaşlarımızın acil insani ihtiyaçları da gecikmeden karşılandı. Deprem bölgesine gönderilen çadır sayısı 1 milyona ulaştı. Konteyner sayısı 215 bine ulaştı. Deprem bölgesine 20 milyon koli gıda dağıtıldı.

“Kocaman ekip hiç dinlenmedi, enkazların karanlığına hayata ışık tuttu.”

Bilindiği gibi deprem bölgesinde 650 bin kamu görevlisi çalışıyordu. 11 bin 500’ü yurt dışından olmak üzere 35 bin arama kurtarma personeli görev yaptı. Ayrıca 142 bin güvenlik görevlisi, sağlık çalışanı, madenci ve gönüllü insanlardan oluşan dev bir ekip, hiç dinlenmeden enkazların karanlığına hayat ışığı saçıyor.

“Başaramayacağını söyleyenlerin yüzü kızardı”

Zor koşulları milli birlik şuuruyla aştık. Türkiye’nin yeraltında kalmasını isteyenleri hayal kırıklığına uğrattık. Milletimiz deprem enkazı üzerinden siyasi sömürü kurmaya çalışan zihniyeti dinlemedi, ciddiye almadı. Yapamayacağını söyleyen herkes utandı. Başaramayacağını söyleyenler, yüzleri kızararak ifşa oldular ve kıyametin vicdanıyla kınandılar. Türkiye birçok cephede zorluklarla mücadele ediyor. Bu çabamız aralıksız devam ediyor.

“Türk milletiyle gurur duyuyoruz”

Depremler Türkiye ekonomisine yaklaşık 104 milyar dolar zarar veriyor. Türk ekonomisini karalayanların, en azından ülkemizin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik sorunları objektif olarak görmesi ve özverili çalışmaların hakkını vermesi gerekiyor. Milletimiz fitneyi yendi. Kirli grupların hırsları geride kaldı. Türk milletiyle gurur duyuyoruz. Türkiye ile son derece gurur duyuyoruz.

“Gücümüz birlik ve kardeşliğimizdir”

Hiçbir felakete teslim olmayız. Devletimiz çok kısa sürede çok büyük işler başardı. Enkaz hızla tamamen kaldırıldı. Deprem bölgesinde 2 ay içerisinde 75 bin konutun teslim edilmesi takdir edilecek bir husus. Gücümüz elbette birlik ve kardeşliğimizdir. Bugüne kadar iflas durumuna düşürülmedi ve örgütsüzlüğe prim verilmedi. Yorgunluk ve can sıkıntısı ifadelerine hiç değinilmedi. Bizim sorunumuz herkesin adil, huzurlu ve güvenli bir yaşamın yanı sıra ekonomik refaha da ulaşabilmesidir.

darende-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu