Haber

Bakan Bayraktar, Adıyaman’ı Türkiye Petrolleri’nin doğduğu ve gelişmesine ev sahipliği yapan şehir olarak tanımladı.

Adıyaman’da deprem felaketinin yıldönümünde düzenlenen anma programına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Adıyaman’ı Türkiye Petrolleri’nin doğduğu ve gelişimine ev sahipliği yapan şehir olarak tanımladı.

Türkiye’nin ham petrol üretiminde yıllardır önemli bir paya sahip olan Adıyaman’da “6 Şubat 4.17” anma programına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, şehrin çok değerli bir konuma sahip olduğuna dikkat çekti.

Adıyaman Valiliği tarafından düzenlenen anma etkinliğine katılan ve konuşan Bakan Bayraktar, depremin büyüklüğünü, özellikle madencilerin enkaz altında kalan madencileri kurtarma çabalarını ve Adıyaman’ın ham petrol üretimindeki önemini anlattı.

Bayraktar, anma töreninde yaptığı konuşmada, “Öyle büyük bir deprem, öylesine büyük bir afet, öylesine büyük bir acı yaşadık. Hemen ardından devletimiz tüm imkan ve kurumlarıyla burada olmaya çalıştı. Milletimiz tüm imkanlarını seferber etti.” Ülkemizin ne kadar büyük olduğunu anladık.” Bunu birçok kez gördük. Bakanlığımın önemli bir görev alanı madenler ve yer altı kaynaklarımızdır. Yaklaşık 10 bin madencimiz deprem bölgelerinde görev aldı. Onlar da canlarını hiçe sayarak vatandaşlarımızı o enkazın altından çıkarmak için büyük ve özverili bir çaba gösterdiler. Ben milletimiz adına, onlara karşı huzurunuzdayım, Bakanlığım. Kahramanca tavırlarından ve çabalarından dolayı onlar adına şükranlarımı sunuyorum. Depremin ardından yaralar hızla sarılarak şehirlerimizin imar, imar ve ihyasına başlandı. Cumhurbaşkanımız seçimlerin hemen ardından hükümeti kurduktan sonra bizi kabineye atadı. Önceliğimiz depremden etkilenen şehirlerimizin bir an önce yeniden inşasını sağlamaktır. “Oldu” dedi.

“Adıyaman, Türkiye Petrolleri’nin doğuşuna ve gelişimine ev sahipliği yaptı”

Adıyaman’ın üretilen ham petrol açısından önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Bakan Bayraktar, “Adıyaman bizim için ve Bakanlığım için çok özel bir yere sahip bir şehir. Çünkü en önemli petrol şehirlerimizden biri. Bugün Türkiye’nin her yerine hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz.” Dünyanın her yerinde Gabar’daki keşiften bahsediyoruz, Sakarya gaz sahasındaki gaz keşfinden bahsediyoruz. Türkiye Petrolleri’nin çekirdeğini oluşturduğu yer burasıdır. Burada üretimimiz halen devam ediyor. İnşallah bundan sonra da devam edecek. Dolayısıyla bir anlamda Türkiye Petrolleri’nin doğuşu, gelişmesi ve bu günlere gelmesidir. Konutlara ev sahipliği yapan ve bu anlamda can veren Adıyaman için de gereğini yapmaya çalıştık. Hepinizin bildiği gibi deprem sırasında konteyner kentler oluşturduk. Adıyaman’da ilk etapta Cendere konteyner kentine 266 konteyner, ardından Türmüz konteyner kentine 965 konteyner, Türkiye Petrolleri’ne ise 200 konteyner yerleştirildi. 10 bin depremzedeye barınma imkanı sağladık. Bunu hala yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte bu şehirlerin yeniden inşa edilmesi, yeniden canlandırılması, hayatın normalleşmesi için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Şehirlerimizin yeniden kalkınması için çok yoğun bir çalışma yürütülüyor. “İnşallah perşembe günü Sayın Cumhurbaşkanımız buraya geldiğinde özellikle evlerin teslimiyle ilgili bir tören yapılacak” dedi.

Törende, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Vali Osman Varol, Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış ve Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’ın açılış konuşmalarının ardından depremzedeler, deprem günü yaşadıklarını anlattı. deprem. Etkinlik müftünün deprem şehitleri için dua etmesiyle sona erdi. – ADIYAMAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu