Haber

Elon Musk’tan Bir Bomba Daha: Twitter Gözetim ve Sansür Yapıyor

Elon Musk, ‘Twitter Files’ adı altında yaptığı açıklamaların 9’uncusunu serbest gazeteci Matt Taibbi aracılığıyla yaptı. Taibbi, Twitter hesabında Twitter’ın aralarında FBI, Dışişleri Bakanlığı, CIA ve Pentagon’un da bulunduğu çeşitli devlet kurumlarıyla iş birliği içinde gözetleme ve sansür uyguladığını paylaştı.

FBI’ın Twitter’da diğer devlet kurumlarını da kapsayan çok çeşitli sosyal medya gözetimi ve sansürüne aracılık ettiğini iddia eden Taibbi, söz konusu uygulamanın FBI’ın siber tehditlerle ilgilenen birimi olan Yabancı Etki Görev Gücü (FITF) ve yerel olduğunu söyledi. polis, medya ve farklı devlet kurumları. kurumlar dahil.

Taibbi, Twitter’ın birçok devlet kurumuyla yoğun bir iletişim ağına sahip olduğunu ve 29 Haziran 2020’de FBI’ın San Francisco’daki ajanlarından Elvis Chan’ın bir Twitter yetkilisinin “diğer devlet kurumunu” bilgilendirmesine ve bir konferansa davet etmesine izin verdiğini kaydetti. . Var?’ soran e-postayı yayınladı

Chan’ın ‘diğer devlet kurumu’ ifadesinin CIA’yı kastettiğini belirten Taibbi, mesaj sayesinde eski Twitter yöneticilerinden birinin eski bir CIA ajanı olduğunun anlaşıldığını yazdı.

Twitter üst düzey yetkililerinin eski bir CIA ajanının varlığından haberdar olup olmadıklarını sorguladığı e-postaları da ifşa eden Matt Taibbi, şirketin eski hukuk danışmanlarından Stacia Cardille’in casustan haberdar olduğu e-postayı paylaştı. “Bu konudaki sessizliğimi umarım anlaşılmıştır” ibaresine yer verdi.

Dış ilişkilerden iç sorunlara Twitter’a müdahale

Öte yandan ABD hükümetinin sadece Twitter ile değil, neredeyse tüm büyük teknoloji şirketleriyle sürekli iletişim halinde olduğunu iddia eden Taibbi, Facebook, Microsoft, Verizon, Reddit, Pinterest gibi şirketlerin de ortada olduğunu savundu.

Taibbi, FBI ve CIA arasında Twitter yetkilileriyle sistematik tartışmalar olduğunu gösteren e-postalar yayınladı ve özellikle FITF ile düzenlenen birçok görüşmenin ‘dış meseleler’ hakkında olduğuna dikkat çekti. Öte yandan Taibbi, ilgili e-postaların ekran görüntüsünü paylaşarak, FBI’ın San Francisco ofisinin, resmi yetki alanı ‘dış etki, dış ilişkiler’ olmasına rağmen, kontrol mekanizmasını eyalet hükümetlerinden yerel polis ağlarına kadar genişlettiğine dikkat çekti.

Bu kapsamda Twitter yetkilileri ile yapılan görüşmelerin tek taraflı bir iletişim ağı uygulaması üzerinden yürütüldüğüne dikkat çeken Taibbi, FITF’in özellikle 2020 seçimleri arifesinde bu ağdan Twitter’a çok sayıda istek göndererek bir liste gönderdiğini kaydetti. Twitter’da “sorunlu hesaplar”.

Taibbi’nin paylaşımlarına göre Twitter, FTIF üzerinden o kadar çok talep aldı ki, Twitter çalışanları bu taleplere öncelik veren bir sistem bile geliştirmek zorunda kaldı.

FBI’ın Twitter kurallarını ihlal ettiği iddia edilen içerikleri soruşturması için misyoner bile atadığını açıklayan Taibbi, eski bir FBI avukatı olan Jim Baker’ın bile şaşırdığını söylediği bir e-posta paylaştı.

“Dış müdahale” baskısı

Taibbi ayrıca ABD hükümetinin Twitter yetkililerine seçimlerde platforma “dış müdahale” olduğuna dair açıklama yapmaları için baskı yaptığını iddia etti. Bu bağlamda Taibbi, bir Twitter çalışanının hükümetin araştırmak istediği bazı hesapların “Rusya ile rastgele bir teması olmadığını” söylediği bir e-postaya dikkat çekti.

Bu kapsamda Venezuela’daki Nicolas Maduro yönetimine yakın olduğu iddia edilen bir hesabın Rusya ile bağlantısının olup olmadığına ilişkin tartışmaların olduğu e-postaları ifşa eden Taibbi, Twitter çalışanlarının bu konuda çok fazla kanıtlarının bulunmadığını söyledi. hükümet yetkililerinin baskısına rağmen “dış etki”. E-postalarını yayınladı.

Devlet ortaklarının bu kontrolleriyle Twitter’ın “özgürlük penceresini kapattığı” görüşünü dile getiren Taibbi, istihbarat teşkilatlarının “Maduro yanlısı”, “Küba yanlısı” gibi binin üzerinde Twitter kullanıcısının yer aldığı listeleri şirketle paylaştığını, “Rusya yanlısı”.

Taibbi, istihbarattan gelen bu bildirimler karşısında Twitter’ın her zaman olmasa da ‘bazen’ ilgili hesapları kapattığına da dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu