Haber

İzmir Uluslararası Çok Sesli Korolar Festivali’ne yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çok sesli koro müziğini teşvik etmek ve Türk müziğinin evrensel boyutuna katkı sağlamak amacıyla düzenlediği İzmir Uluslararası Çok Sesli Korolar Festivali’nin ikincisi devam ediyor. Festivale 27 farklı ilden 81 koro ve 3.087 koro katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “kültür sanat kenti” anlayışına uygun olarak İzmir, bu yıl ikinci kez İzmir Çok Sesli Korolar Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Türkiye Çok Sesli Korolar Derneği İzmir Şubesi işbirliğiyle 16 Nisan’a kadar sürecek olan festivalin koro seansları Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM), söyleşiler ise Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda devam ediyor.

Korolar etkinliklerini gösteriyor
AASSM’de gerçekleştirilen koro seçmelerine 27 farklı ilden 81 koro ve 3 bin 87 korocunun katıldığını kaydeden Koro Şefi Türker Barmanbek, “Festival bu yıl yoğun ve hareketli günler geçiriyor. Bu bizi çok mutlu ediyor. Çünkü bu festival kapsamında koro, koro şefleri ve müzik eğitimcileri etkinliklerini sergileme imkanı buluyor. Başta özel okullar, güzel sanatlar liseleri ve belediye koroları olmak üzere festivale katılan korolara destek vererek eğitim hayatımıza olumlu katkı sağlayacağız.

Korolar değerlendirmeden sonra ödüllendirilecek
Korolar, “Festival Değerlendirme Kurulu” tarafından birbirleriyle yarışmadan 15 farklı müzik dalında değerlendirilecek ve müzik dalında en yüksek puana sahip olanlar sanatsal olarak ödüllendirilecektir. Ücretsiz olarak izlenebilen festivalin detaylı programına kultursanat.izmir.bel.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu