İş

Logo Yazılım, sektördeki ilk Entegre Faaliyet Raporunu yayınladı

Logo Yazılım’ın yayınladığı Entegre Faaliyet Raporu, Türkiye’de yazılım alanında bir ilktir. Bütünleşik niyet yaklaşımıyla 6 alana odaklanan rapor ile marka, sektördeki başkanlık konumunu pekiştiriyor.

Türkiye’nin en büyük yerli iş yazılım markası Logo Yazılım, Türkiye’de tüm şubelerde ender örnek teşkil eden ve yazılımda bir ilk olan Entegre Faaliyet Raporu’nu yayımladı. Stratejik odağa ek olarak, 2022 Entegre Faaliyet Raporu gelecekteki maliyeti, paydaş ilişkilerini ve öncelikli menfaatleri vurgular. Bu rapor ile Logo Yazılım, kurumsal raporlama açısından en uygun küresel uygulamalara uyum sağlıyor.

Logo Yazılım, 2022 performansıyla ekosistem olarak yarattığı değerin yanı sıra, etkisini ve katkısını paydaşlarına daha iyi anlatabilmek için bu yıl kurumsal raporlamasını da en yüksek standarda yükseltti. Marka; Bu raporda finansal ve operasyonel sonuçlarını, Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetim (ESG) performansını, geleceğe yönelik öngörülerini ve bütünleşik görüşe dayalı çalışmalarını 6 sermaye unsuruna işaret ederek sunmaktadır. Böylece pay sahipleri ve tüm menfaat sahipleri için şeffaf, karşılaştırılabilir ve nitelikli bilgi sağlama misyonunu sürdürmektedir.

Türkiye’de yazılım bölümünün ilk Entegre Faaliyet Raporu’nu yayınlamanın değerini vurgulayarak, Logo Kümelenmesi Yönetim Kurulu Lider Yardımcısı ve CEO M. Buğra Koyuncu, “Logo Yazılım olarak müşterilerimizi, iş ortaklarımızı, çalışanlarımızı, hissedarlarımızı ve toplumu kapsayan geniş bir paydaş ekosistemini etkiliyoruz. Faaliyetlerimiz sonucunda ekosistemimizde yarattığımız maliyetli ve sosyal yatırımlarla Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine katkıda bulunuyoruz. Bu hedeflere ulaşmak için bir rehber ve araç olan BM Küresel Yönler Sözleşmesi (UNGC) ve Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi İlkeleri’nin (UNWEPs) imzacısı olarak eylemlerimizi bu ilkeler doğrultusunda şekillendiriyoruz. Çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim boyutlarını strateji ve operasyonlarımızın ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Entegre Faaliyet Raporu, yarattığımız değeri tüm paydaşlarımıza daha iyi anlatmamıza yardımcı olurken, bu alanda dünyadaki en iyi uygulamalarla uyum sağlamamızı sağlıyor. Önümüzdeki dönemde de Ar-Ge çalışmalarımızla yenilikçi, sorumlu, verimliliği yüksek çözümler ve hizmetler geliştirerek pazardaki rekabet gücümüzü artırmaya devam edeceğiz.”

Logo Yazılım, bütünleşik bir niyet yaklaşımıyla 6 alana odaklandı.

Logo Yazılım, sorumlu iş yaklaşımı ve bütünleşik niyet yapısıyla gelişime ve yeniliğe ışık tutuyor. Tüm faaliyetlerinde kısa, orta ve uzun vadede tüm paydaşları için katma değer yaratmayı hedeflerken, bilişim ekosistemine ve ekonominin dijitalleşmesine katkı sağlamaktadır. Marka, yayınladığı raporda bütünleşik bir yaklaşımla oluşturduğu 6 odak alanı üzerinden iş modelini ve yarattığı maliyeti tanımlıyor.

Finansal performans ve kurumsal yönetişim : Finansal sermayeyi tanımlayan bu başlık altında 2022 sonuçlarını açıklayan Logo Yazılım’ın konsolide gelir büyümesi, söz konusu dönemde TL bazında %101, ABD doları bazında ise %8 olarak gerçekleşti. Şirketin ABD doları cinsinden 10 yıllık bileşik büyüme oranı %14’e ulaştı. Aynı dönemde FAVÖK marjı %32 ve kurumsal yönetim notu 9,4/10,0 olarak gerçekleşti.

yenilik:Entelektüel sermayeyi yansıtan bu odak altında açıklanan bilgilere göre, Logo Yazılım’ın Ar-Ge harcaması/Faturalı gelir oranı %29 olurken, bulut tabanlı mikro hizmet sayısı 32 ve sunulan 473 yeni sürümde 4.011 yeni özellik yer alıyor.

Müşteri deneyimi ve ekosistem:Üretilen sermaye altında Logo Yazılım tarafından tanımlanan bilgilere göre müşteri sayısı 180 bini, iş ortağı sayısı ise 900’ü aştı.

Çalışan deneyimi: 6 odaktan biri olarak belirlenen beşeri sermayede çalışan sayısı 1.500’ü aştı ve kadın çalışan oranı %47 oldu. Çalışan başına eğitim 32,3 saate ulaştı.

Sosyal etki: Sosyal sermaye boyutunda “Hayallerini Kodlayanlar” projesi kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinde gerçekleştirilen robotik kodlama atölyelerinde ulaşılan öğrenci sayısı 2.500’ü aştı. Logo analizi ile eğitim veren üniversite ve meslek yüksekokulu sayısı 133’e ulaştı.

Çevresel Etki:Sera gazı yoğunluğundaki azalma %29, güç yoğunluğundaki azalma %25 ve geri dönüştürülen tehlikeli ve tehlikesiz atık miktarı %90 oldu.

Logo Yazılım’ın sunduğu çözümler, müşterilerinin karbon ayak izinden doğal kaynak tüketimine kadar çevresel etkilerini azaltmalarına yardımcı olurken, işlerinde verimlilik ve çeviklik sağlayarak operasyonel olarak onlara güç veriyor. Logo iş yazılımı kullanan şirketlerde, tek noktadan bilgi girişi, kaynaklarını ve süreçlerini daha aktif bir şekilde kontrol etmelerini ve yönetmelerini sağlıyor. Yenilenebilir enerji kaynağı kapsamında markanın Gebze yerleşkesinde bulunan 20 kWh kapasiteli güneş panelleri ile elektrik üretimi yapılmaktadır. 2009 yılından beri BIST Kurumsal Yönetim Endeksi üyesi olan Logo Yazılım, 2017 yılından bu yana BIST Sürdürülebilirlik Endeksi üyesidir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

konyaaltiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu