Haber

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “hastane sınıfı” açıldı

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören çocukların eğitim görmesini engellemek amacıyla oluşturulan 1 öğretmen misyonlu hastane sınıfı hizmete açıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde imzalanan “Okulum Hastanemde” projesi kapsamında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisinde “Hastane Sınıfı” üretimi tamamlandı. Uşak Valiliği.

Sınıfın açılış töreninde konuşan Uşak Valisi Turan Ergün, hastanede tedavi altına alınan çocukların eğitimlerine orta yol vermek zorunda kaldıklarını, bunu önlemek için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Hastane sınıfında misyon sahibi öğretmen olacağını ifade eden Ergün, “Bu sınıfta da norm kadro toplandı. Burada şu anda 1 öğretmen görev yapıyor. Yarıyıl tatilinden sonra bu norm kadro 2, sayı olacak.” 2 öğretmen olacak.” Günlük eğitimlerine devam ediyorlar. Çocuklar eğitimlerinde geri kalmıyorlar. Bu yaştaki çocukları normal odalarında, yataklarında tutmak mümkün değildir. Hasta ortamdan psikolojik olarak uzaklaştırılırlar. Hem eğleniyorlar hem de tedavileri devam ediyor.” dedi.

Ergün daha sonra hastanede tedavi gören çocukları ziyaret ederek çocuklara ikramlarda bulundu.

Açılışa AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, İl Sağlık Müdürü Mehmet Akdağ ve İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin de katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu